Katları tel tel ayrılan çıtır katmer tarifi için;
MALZEMELER
- Hamuru için;
- 1,5 su bardağı süt ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Katlarına sürmek için;
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İçi için;
- 2 su bardağı kadar peynir
- Lor ve beyaz peynir
- Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
YAPILIŞI
1- Hamuru için sütü, yoğurdu ve tuzu yoğurma kabına alıp çırpalım. Üzerine kabartma tozunu ve azar azar un ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.

2- Yoğurduğumuz hamuru üzeri kapalı 10 dakika dinlendirelim. Hamur dinlenirken tereyağını eritelim ve içine sıvıyağını da ekleyelim.

3- Daha sonra dinlenen hamuru 8 eşit bezeye bölelim ve tezgaha un serperek açabildiğimiz kadar açalım.

4- Açtığımız hamurun her yerini yağlayıp bohça şeklinde katlayıp bir kenara alalım. Tekrar bir beze açalım ve aynı şekilde yağlayalım.

5- Yağlanan bezenin içine diğer katlanmış bezeyi koyup o şekilde bohça yapalım. Üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Tüm bezeleri bu şekilde ikili ikili hazırlayalım.

6- Daha sonra dinlenen bezeleri kare şekilde açalım. İçine peyniri ekleyip yanlardan katlayalım. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine alalım.
7- Üzerlerine 2 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü iyice çırpıp sürelim. En son bastırmadan bıçak ile çizikler atıp önceden ısıtılmış 190° alt-üst ayarda pişmeye bırakalım.

8- Nar gibi kızarınca fırından alalım. Dilerseniz katmerleri akşamdan hazırlayıp buzdolabına kaldırın ertesi gün peynirini ekleyip pişirebilirsiniz.
9- Afiyet olsun!
10- Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.
Tarif için zeynebin mutfağı Youtube kanalına teşekkür ederiz.