Malzemeler
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz daha az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı kadar un
- Üzerine 1 yumurta akı
- Kavrulmuş susam
- İçi için; Kaşar peyniri, sucuk
Yapılışı
- Yoğurma kabının içine sütü, suyu, mayaları ve toz şekeri ekleyip mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin. Daha sonra sıvı yağı, 1 bardak unu ve tuzu ekleyip yoğurma işlemine başlayın.
- Unun kalanını da kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin.
- Yoğurduğunuz hamuru toparlayıp ağzı kapalı bir şekilde 45-50 dakika mayalanması için sıcak bir ortamda bekletin. Mayalanan hamurun havasını aldkapatın.ıktan sonra şekil verme işlemine geçebiliriz.
- Daha sonra hamuru 8 eşit parçaya bölerek bezeler oluşturun. Her bezeyi elinizle hafifçe bastırarak açın ve içine dilimlediğiniz kaşarı ve sucuğu koyup kapatın.
- Hazırladığınız poğaçaları önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çiçek şeklinde dizin. Çiçek ekmek görüntüsünü istemezseniz tepsiye aralıklarla da dizebilirsiniz.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Pişen pağaçaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun!
Tarif için KayinvalidemveBen Youtube kanalına teşekkür ederiz.